Wet en regelgeving
Hoe krijg ik verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging)?

Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u en eventueel uw arts welke zorg u precies nodig heeft.

Lees meer

Indiceren door hbo-verpleegkundigen vanaf 2018

V&VN is verheugd dat veel zorgaanbieders investeren in het opscholen van hun mbo-verpleegkundigen en het bijscholen van de hbo-verpleegkundigen. In het CAOP-rapport Vraag en aanbod wijkverpleegkundigen 2015-2019 staat dat 9 procent van de mbo-verpleegkundigen in de wijkverpleging bezig is met de opleiding tot hbo-verpleegkundige. En dat 13 procent de capaciteiten heeft en de wens om zich te laten doorscholen.

Lees meer

Zorgverzekering

Ik regel mijn zorg goed!
Wat is het eigen risico van mijn zorgverzekering en wanneer
betaal ik dit?
Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag?
Is fysiotherapie opgenomen in het basispakket?
Welke medicijnen krijg ik vergoed?
Is een zorgverzekering verplicht?

Lees meer

Welke hulp kan ik thuis krijgen van de gemeente vanuit de Wmo?

Wie maatschappelijke ondersteuning nodig heeft, kan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Officieel heet deze wet Wmo 2015. De gemeente onderzoekt met u welke ondersteuning u nodig heeft. Dat kan een maatwerkvoorziening of een algemene voorziening zijn. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie, zoals aanpassingen in uw woning. Een algemene voorziening staat open voor iedereen. Bijvoorbeeld een boodschappendienst.

Lees meer

Waar kan ik een Wlz-indicatie aanvragen voor langdurige zorg?

Heeft u langdurige intensieve zorg nodig? Dan vraagt u, of uw huisarts, een Wlz-indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden. Is dit het geval? Dan ontvangt u een Wlz-indicatie. Dit is een besluit waarin staat dat u recht heeft op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Lees meer

Het CAK

CIZ

UWV Particulieren

Waar vraag ik een persoonsgebonden budget (pgb) aan?

Waar u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvraagt, hangt af van de zorg die u nodig heeft.

Lees meer

Neem direct contact met ons op!

Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Aarzel dan niet contact op te nemen met een medewerker van het CIS om nadere uitleg te vragen. Aan dat verzoek zal graag worden voldaan.

Telefoonnummer: 088 - 220 60 80

U kunt ook via het contactformulier direct een afspraak maken.